Warta Industri

Pandhuan kanggo personel pajanan kerja sing nganggo topeng

2020-06-30
(1) Staf medis ing klinik rawat inap umum, bangsal, lsp; staf medis darurat ing institusi medis ing wilayah sing duwe risiko kurang; staf administrasi melu pencegahan lan kontrol epidemi, polisi, keamanan, reresik, lsp.

Rekomendasi perlindungan: nganggo topeng bedah medis.

(2) Personel sing makarya ing bangsal lan ICU pasien kanthi kasus pneumonia coronavirus anyar sing dikonfirmasi utawa dicurigai; staf medis ing janjian panas institusi medis sing ditunjuk; staf medis ing departemen darurat institusi medis ing wilayah tengah lan berisiko tinggi; investigasi lan eksperimen epidemiologis Tes laboratorium, personil disinfeksi lingkungan; transfer dikonfirmasi lan seng di tuduh personel cilik.

Rekomendasi perlindungan: nganggo topeng protèktif medis.

(3) Operator melu koleksi spesimen saluran pernapasan; staf sing nindakake trakeotomi, intubasi trakea, bronkoskopi, nyedhot sputum, resusitasi kardiopulmoner, utawa transplantasi paru-paru lan anatomi patologis ing pasien karo radhang paru-paru coronavirus anyar.

Rekomendasi proteksi: jinis hood (utawa jinis lengkap) protektor napas penyedhot listrik, utawa protektor napas penyaring sumber daya setengah pasuryan kanthi kacamata utawa layar lengkap; kaloro jinis protector napas kudu nggunakake elemen filter anti-partikel P100, elemen filter ora bisa digunakake maneh, nggunakake peralatan proteksi sawise disinfeksi.