Warta Industri

Apa topeng medis sing bisa digunakake maneh digunakake sawise disinfeksi?

2020-06-23
Ana rong jinis topeng medis: sing siji yaiku topeng bedah medis telung lapis, lan liyane yaiku topeng N95 medis lima lapis.

Kaloro topeng kasebut kasusun saka kain sing ora ditenun, sing paling penting yaiku kain non-tenunan sing dirajut saka lapisan tengah. Kain sing ora ditenun nyawiji nyekatake virus lan bakteri liwat efek pamblokiran serat lan adsorpsi serat elektrostatik.

Yen nggunakake banyu sing nggodhok, semprotan alkohol utawa disinfeksi lampu ultraviolet kanggo disterilake topeng sing digunakake, miturut teori, bisa ngilangake bakteri lan virus sing nemplek ing topeng, nanging suhu sing nggodhok lan semprotan alkohol sing dhuwur bakal ngrusak fusi kasebut. Semprot serat kain sing ora ditenun, mula fungsi masker dikurangi.

Penghalang serat lan adsorpsi elektrostatik saka kain sing ora ditenun nyawiji duwe tingkat jenuh tartamtu, kanthi drajad tartamtu, ora bakal duwe peran nglarani patogen, mula topeng bedah umume kudu diganti patang jam. kudu diganti Uga.

Ing kahanan apa kita nganggep nggunakake maneh topeng medis sing bisa digunakake? Yen pasien kanthi penyakit infeksi ambegan kudu pindhah menyang rumah sakit lan ora ana topeng sing bisa digunakake, coba gunakake topeng medis sing bisa dibaleni maneh. Tujuane nggunakake maneh topeng yaiku kanggo nyuda pasien sing nyebar tetesan amarga batuk utawa wahing.