Warta Industri

Wong sing beda kanggo nyegah radhang paru-paru koroner anyar, pilihan lan panggunaan topeng

2020-05-21
Sajrone epidemi pneumonia sing kena infeksi coronavirus anyar, disaranake milih jinis topeng sing pas tanpa proteksi gedhe banget. Miturut sifat lan level risiko kerja pencegahan epidemi, pedoman ing ngisor iki:

1. Personel sing kena resiko gedhe

(1) Jinis personel:

1. Staf medis ing pendhapa lan unit perawatan intensif pasien sing ngalami radhang paru-paru koroner anyar (kasus sing dikonfirmasi lan kasus sing dicurigai);

2. Staff medis sing duwe klinik panas;

3. Dokter sing nindakake investigasi epidemiologis ing kasus sing dikonfirmasi lan kasus sing dicurigai.

(2) Rekomendasi perlindungan:

1. topeng proteksi medis;

2. Yen ana kekurangan topeng protèktif medis, topeng protèktif partikel sing cocog karo standar N95 / KN95 lan ndhuwur bisa digunakake.

2. Wong sing kena risiko luwih dhuwur

(1) Jinis personel:

1. Staf medis sing kerja ing departemen darurat, lsp;

2. Dokter sing nindakake investigasi epidemiologis ing kontak sing cedhak; 3. Personel pengujian sampel lingkungan lan biologis sing ana gandhengane karo epidemi kasebut.

(2) Rekomendasi perlindungan:

Topeng pelindung sing cocog karo standar N95 / KN95 lan ndhuwur;

3. Personel sing duwe risiko sedheng

(1) Jinis personel:

1. Layanan rawat inap umum, staf medis sing makarya ing pendhapa, lsp;

2. Staff ing papan rame;

3. Melibatkan manajemen administrasi, polisi, keamanan, pangiriman ekspres lan praktisi liyane sing ana gandhengane karo epidemi kasebut;

4. Wong sing urip sepi lan urip bareng.

(2) Rekomendasi perlindungan:

Nganggo topeng bedah medis.

4. Personel sing duwe resiko luwih murah

(1) Jinis personel:

1. Masyarakat ing wilayah rame kayata supermarket, mall, transportasi, elevator, lsp;

2. Lingkungan kantor njero ruangan;

3. Pasien ing institusi medis (kajaba klinik panas);

4. Bocah-bocah lan siswa ing taman kanak-kanak sing fokus ing sinau lan kegiyatan.

(2) Rekomendasi perlindungan.

Nganggo topeng medis sing bisa digunakake, ora prelu nganggo topeng proteksi dhuwur kayata N95 lan KN95.

V. Personel pajanan berisiko rendah

(1) Jinis personel.

1. Kegiatan njero omah, warga sing kasebar;

2. Kagiyatan ing njobo, kalebu bocah lan siswa ing papan / lapangan;

3. Buruh ing papan kerja sing berventilasi apik.

(2) Rekomendasi perlindungan. You can also wear no masks at home, in well-ventilated areas with low personnel density and in open spaces.

Nem, gunakake prekara

Sajrone epidemi radhang paru-paru sing kena infeksi coronavirus anyar, wektu lan jumlah topeng bisa ditrapake kanthi tepat sajrone nglindhungi kesehatan masyarakat.

(1) Ganti topeng.

1. Personel sing duwe risiko dhuwur nyopot piranti proteksi sawise rampung kerja, mangan ing tengah dalan, ngombe banyu, mlebu jamban, lsp, lan ngetik maneh kebutuhan kanggo ngganti;

2. Personel beresiko luwih dhuwur kudu diganti sawise nampa pasien sing dicurigai;

3. Topeng sing dienggo wong sing kena kategori risiko liyane bisa digunakake bola-bali. Yen topeng kanthi level proteksi dhuwur kayata N95 lan KN95 dituku, bisa digunakake kaping 5 kanthi kahanan normal.

(B) Pengawetan topeng, reresik lan disinfeksi.

1. Yen sampeyan kudu nggunakake topeng maneh, bisa digantungake ing papan sing resik, garing lan berventilasi, utawa lebokake ing kanthong kertas sing bisa dihirup. Topeng kudu disimpen kanthi kapisah supaya ora kena kontak siji lan sijine;

2. Topeng proteksi standar medis ora bisa diresiki, uga ora bisa diinfeksi nganggo disinfektan, pemanas, lsp.