Warta Industri

Apa sampeyan bakal mbedakake topeng N95 lan KN95

2020-05-21
1. Topeng bedah medis, kinerja panyegelan ora apik karo topeng proteksi medis lan topeng KN, efisiensi filtrasi partikel ora bisa nganti 95%, nanging efisiensi filtrasi bakteri bisa nganti luwih saka 95% (artikel sabanjure bakal nerangake kanthi rinci ), resistensi ventilasi kurang, ana kenyamanan sing luwih apik, bisa nemokake risiko operasi biasa; luwih tahan cair tinimbang topeng KN. Evaluasi lengkap, panggunaan saben dina bisa milih topeng bedah medis, nyoba milih topeng bedhah.

2. Topeng KN ora njupuk kemampuan penghalang cairan minangka indeks sing dibutuhake, lan resistensi kelembapane ora bisa dijamin. Mula, topeng iki ora bisa digunakake kanggo operasi medis, apamaneh operasi berisiko tinggi kanthi kemungkinan nyemprot. KN95 ora bisa digunakake ing institusi medis, nanging kemampuan nyaring PFE sing apik, bisa digunakake saben dina.

3. Uga ana topeng nganggo katup ambegan ing jinis KN. Amarga aliran katup ambegan mung minangka proteksi siji arah, mula ora bisa ngilangi jalur panyebaran kanthi apik. Saka perspektif kontrol epidemi, perlindungan rong arah minangka cara sing paling bener. Kanggo pasien sing duwe penyakit pernapasan mlebu wilayah medis, kanggo keamanan wong liya, pilih nganggo topeng tanpa katup ambegan.

4. Standar topeng proteksi medis (GB19083-2010) negesake kanthi cetha manawa "ora kudu katup ambegan", mula, sing nganggo katup ambegan ora bisa dadi topeng medis! Topeng proteksi medis umume ditrapake kanggo macem-macem institusi medis, nanging kudu digunakake kanthi wajar miturut level perlindungan.

Ringke prabédan antara KN95 lan N95: KN95 dudu topeng protèktif medis, lan standar implementasine yaiku GB2626-2006 / 2019 ("Respiratory filter self-priming filter anti-particulate respirator"), sing bisa digunakake cocog karo N95 biasa topeng ing Amerika Serikat. Mula, "KN95" ora bakal dicithak ing kemasan "Masker Pelindung Medis" utawa "Topeng Medis N95"! kosok baline.